نجات مرد جوان از چنگال آدم‌ربا‌ها پس از ۴۴ روز در فارس (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویدئو| عملیات مهار زمینی و هوایی‌ آتش در بندر شهید رجایی ادامه دارد دستگیری متهمان قتل نوجوان مشهدی در کمتر از ۴۸ ساعت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین آمار از طوفان تهران: یک کشته و ٢۴ مصدوم (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جست‌وجوی مصدومان حادثه بندر رجایی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی روایت هولناک یک گروگانگیری در سیستان و بلوچستان | ۶ روز زندانی شدن در اسارتگاه ۲ برادر مخوف علت قطعی‌های بدون برنامه برق در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری دو فرد مظنون به قتل شهید محیط‌بان کاظم مصدق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مصدوم‌شدن ۶ نفر در تهران بر اثر طوفان (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به ۴۰ نفر باد شدید و گردوخاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) احیای هنر‌های فراموش‌شده استان با اجرای طرح «کارگاه‌گردی» | بازدید ۱۱۵ هزار نفر از کارگاه‌های هنری در خراسان رضوی قتل نگهبان ساختمان به خاطر تعرض به پسر جوان مهار آتش سوزی در بندرشهید رجایی تا امشب (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی بیمه دبه می‌کند! باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟ ماجرای ورود نخستین پنکه برقی به ایران | دیدار شبانه ناصرالدین‌شاه و زیمنس مالزی یا تایلند؛ برای یک سفر فراموش نشدنی کدام را انتخاب کنیم؟ ویدئو | انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته از لحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صبح ورزش کنید، قلب بیشتر عمر می‌کند! افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران اورژانسی در حرم امام‌رضا(ع) (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیش از ۱۴ تن موادغذایی غیربهداشتی در نیشابور نابود شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرحله دوم توزیع گوشت گرم به نیازمندان آغاز شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۴۰ درصدی تولید شیرخشک در مشهد انتقاد یکی از نمایندگان مجلس به تنبیه بدنی دانش‌آموزان | معلمی که تنبیه بدنی می‌کند، مشکل روحی دارد ویدئو | آتش در محل انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس فروکش کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از فردا خنک می‌شود؛ با احتمال بارش باران درخشش دانش‌آموزان ایرانی در مسابقات جهانی ریاضی
سرخط خبرها

باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟

  • کد خبر: ۳۲۹۰۹۰
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۱
باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟
روز‌های منتهی به کنکور بسیار مهم هستند و لازم است داوطلبان و خانواده‌هایشان نکاتی را در نظر داشته و آن‌ها را رعایت کنند. یک کارشناس آموزش و مشاور تحصیلی این نکات را ذکر کرده است.

تکتم شریفی‌نژاد | شهرآرانیوز: روز‌های منتهی به کنکور برای داوطلبان سرشار از تب‌وتاب است؛ برخی از شرکت‌کنندگان نگران نتیجه هستند و پای رفتن به حوزه آزمون را ندارند و برخی دیگر مشتاق رسیدن موعد عشق و حال بعد از کنکور هستند و می‌خواهد هرچه زودتر پاسخنامه را تحویل مراقب جلسه بدهند و پرونده آن را ببندند. هر گروهی از داوطلبان که طی چند روز آینده در صف‌های ورود به جلسه می‌ایستند و روانه آزمون سراسری می‌شوند، در کنار اشتیاق یا نگرانی‌هایشان، درگیر اضطراب یک رقابت بزرگ هستند؛ رقابتی که عموماً گمان می‌کنند تنها شانس موفقیت پس از ۱۲ سال تحصیل است.

معمولاً هفته پیش از کنکور برای داوطلبان با سرگیجه همراه است؛ چراکه درست نمی‌دانند در این مهلت چه‌کار بکنند و از انجام چه کار‌هایی دست بکشند و گا‌هی در دام توصیه‌های اشتباه برخی مشاوران کنکور می‌افتند. به همین دلیل چند روز مانده به کنکور، یکی از پرتکرارترین سؤالات و مشغله‌های فکری داوطلبان پی‌بردن به باید‌ها و نباید‌هاست.

علاوه بر داوطلبان، در این دوره خانواده‌ها نیز مسئولیت‌هایی دارند که عموماً آن را نادیده می‌گیرند و برخلاف تصورشان که وظایفشان در این دوره اهمیت چندانی ندارد، نتایج بزرگی را به همراه خواهد داشت. در ادامه، یک کارشناس آموزشی و مشاور تحصیلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز توصیه‌هایی مؤثر برای این دوران خطاب به داوطلبان و خانواده‌هایشان عنوان کرده است.

از مرور مطالب تا رژیم مناسب در روز‌های باقی‌مانده

پروین طالبیان با اشاره به نگرانی داوطلبان در این دوره و تمایلشان برای مطالعه بی‌حساب‌وکتاب مطالب باقی‌مانده، بیان کرد: معمولاً در این مدت باقی‌مانده مطالب به ۲ دسته تقسیم می‌شوند؛ یا قبلاً آموخته شدند و حالا با مروری کوتاه یادآوری می‌شوند، یا به طور کامل در ذهن نیستند. در این چند روز توصیه می‌شود تنها مطالب دسته اول مرور شود تا نظم ذهن حفظ شده و مطلب جدید وارد حافظه نشود. برای این کار می‌توان به آزمون‌های سال قبل مراجعه کرد تا هم نکات یادآوری شده و هم آمادگی ذهنی برای سؤالات مشابهی که در آزمون خواهد آمد، ایجاد شود.

این کارشناس آموزشی در ادامه توضیح داد: روز‌های نزدیک به کنکور زمان مناسبی برای مطالعه نیست؛ چراکه ذهن داوطلب در این دوره نیاز به استراحت دارد تا بتواند در روز کنکور از اطلاعات به‌درستی استفاده کند. برای اینکه ذهن به‌خوبی استراحت کند، لازم است داوطلبان از مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا و کافئین‌دار اجتناب کنند. در غیر این صورت، این مهلت طلایی که فرصتی برای ترمیم ذهن و نظم‌دهی به اطلاعات حافظه است، با آسیب‌های شدید همراه خواهد بود که مهم‌ترین اثر آن عدم تمرکز و اخلال در عملکرد ذهن خواهد بود.

طالبیان در تکمیل صحبت‌هایش با اشاره به تأثیر مطالعه قبل از کنکور اظهار کرد: مرور آزمون‌های قبلی باعث می‌شود داوطلب بداند بر کدام موضوعات تسلط بیشتری دارد و به واسطه این آگاهی در زمان خود هنگام پاسخ به سؤالات صرفه‌جویی کند.

مشاور تحصیلی با تأکید بر اهمیت استراحت در این دوره کلیدی گفت: بسیاری از داوطلبان فکر می‌کنند عملکرد ذهن، تمرکز و توجه‌شان با خوردن قوه و انرژی‌زا‌ها تقویت و جبران می‌شود، اما این اتفاق به هیچ عنوان نخواهد افتاد. ذهن باید استراحت کند تا بتواند به‌خوبی از اطلاعات خود استفاده کند. داوطلبان در کنکور باید تمرکز بر زمان و قدرت تحلیل سریع سؤالات را داشته باشند؛ بنابراین استراحت کافی و فراغ ذهن در این دوره از هر موضوع دیگری مهم‌تر است.

بار سنگین مسئولیت هفته آخر بر دوش خانواده‌ها

پروین طالبیان در ادامه به تکلیف و وظیفه خانواده‌ها در این برهه حساس پرداخت و گفت: یکی از گام‌های ابتدایی که نوجوانان برای آینده خود برمی‌دارند، شرکت در کنکور است؛ به همین سبب بدون هیچ دلیل مضاعفی هم این اتفاق را سرنوشت‌سازترین رویداد زندگی‌شان می‌دانند. در این شرایط حمایت خانواده‌ها بسیار اهمیت دارد و باید بپذیرند همان‌طورکه همه ما با آزمون و خطا به انتخاب‌های دلخواهمان رسیدیم، لازم است که این فرصت را به فرزندانمان هم بدهیم.

این مشاور تحصیلی ادامه داد: والدین در رابطه با کنکور نباید درگیر نتیجه باشند و این مرحله را به عنوان یک تجربه نگاه کنند. در روز‌های باقی‌مانده تا کنکور لازم است که ذهن داوطلب آماده مواجهه با تجربه یک رقابت شود. نتیجه کنکور نشان‌دهنده موفقیت قطعی فرد نخواهد بود؛ چه‌بسا بعضی از رتبه‌برتر‌هایی که در ادامه زندگی درگیر مشکلاتی شدند و از مسیر موفقیتی که می‌توانستند به دست آورند، خارج شدند و برخی دیگر از کسانی که به ظاهر در کنکور شکست خوردند، اما مسیر اصلی موفقیت خود را پیدا کردند. مهم است که والدین بدانند یک نتیجه برای همه افراد سرنوشت یکسانی ندارد.

پروین طالبیان بهترین کاری را که خانواده‌ها در این روز‌های باقی‌مانده می‌توانند انجام دهند، چنین عنوان کرد: خانواده‌ها باید شنونده باشند. این روز‌ها بزرگ‌ترین کمکی که می‌توان به داوطلبان کرد این است که والدین نشان دهند متوجه موقعیت، نگرانی، اضطراب و احساسات او هستند. این مسئله ممکن است به‌ظاهر بسیار ساده و پیش‌پاافتاده باشد، اما تأثیر بسیار مهمی بر احساسات و روحیه داوطلب خواهد داشت.

این کارشناس آموزشی تأکید کرد: جملاتی مثل «تو خیلی خوندی»، «ما به تو امید داریم» و «مطمئن هستیم که موفق میشی» معمولاً با هدف تقویت روحیه بیان می‌شوند، اما باعث ایجاد اضطراب مضاعف خواهد شد؛ بنابراین باید از بیان آن‌ها پرهیز کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->